יום שלישי, 16 באפריל 2013

חנינה



כל מה שצריך לדעת על חנינה ועוד פרטים מעניינים
כידוע, חנינה הינה אחד מן התהליכים המשפטיים והחברתיים המעניינים ביותר שקיימים ללא כל ספק – והאמת היא שלא בכדי. בטח כאשר החנינה באה לידי ביטוי בדמותו של תהליך ממשלתי, משפטי ולאומי אשר בסופו של התהליך יש אסיר כל שהוא אשר בעצם משוחרר מבית הכלא, וזאת מבלי שהוא ריצה את כל עונש המאסר המלא שהטיל עליו בית המשפט בשעתו. בנוסף לכך, היות ותהליך החנינה נחשב לשנוי במחלוקת בחוגים רבים בארץ ובעולם, להלן כל מה שצריך לדעת על חנינה ועוד פרטים מעניינים.

חנינה – 'מוחלת' על אישום, הרשעה בפלילים ועונש מאסר ממושך
ובכן, חנינה (ובאנגלית Pardon), הינה תהליך ייעודי וייחודי אשר 'מוחל' על אישום כזה או אחר, הרשעה בפלילים ועונש מאסר ממושך בפועל. במילים אחרות, ביכולתה של החנינה 'לבטל' כל חקירה, הרשאה וחלק יחסי של עונש מאסר. בנוסף, הגורמים הסמכותיים אשר רשאים להעניק חנינה הינם ראש ממשלה, נשיא מדינה וועדה מיוחדת מטעם משרד המשפטים. 


כל מה שצריך לדעת על חנינה במדינת ישראל
ובכן, כל האמור לעיל בנוגע לתהליך החנינה הינו רלוונטי לרוב מדינות העולם וגם למדינת ישראל. בנוסף, מבחינת כל מה שנוגע לתהליך של חנינה בישראל, חנינה 'מופקת' וניתנת אך ורק באמצעות מעורבות של המוסדות והגורמים הבאים: מוסד הנשיאות אשר גם ידוע בשם הרשות החוננת, ורשות אשר תפקיד החנינה נתון לו באופן בלעדי מתוקף של חוק יסוד / משרד המשפטים ובעיקר שר המשפטים אשר מהווה את ה'חותמת' הסופית של כל תהליך חנינה.

הקטגוריה של חנינה מכילה כמה וכמה סוגים של חנינות
היות וההיסטוריה האנושית הינה 'עשירה' ומגוונת ביותר מבחינת פשעים, אישומים ומאסרים, הקטגוריה של חנינה מכילה כמה וכמה סוגים של חנינות ובעיקר את הבאים: לאדם יחיד (ניתנת על ידי הנשיא) ולקבוצה שלמה (חייבת באישור הכנסת) / חנינות גורפות (מבטלות את העונש וההרשעה יחדיו) וקצובות ('מקצרות' עונשים של מואשמים) / חנינות מראש (לפני אישום של מואשם כלשהו) וחנינות בדיעבד (לאחר שהאישום וה'מעמד' כבר גובשו מראש) ועוד.  

מרכזיות



בין אם החלטתם להשקיע ברכישת אחת מבין מרכזיות טלפונים מהסוג IP או לנצל את היתרונות הטכנולוגיים של מרכזיות טלפונים אשר כיום פועלות בשיטת הענן, איכות השירות אשר מן הסתם תפיקו מן המרכזייה תקבע על פי איכות ההתאמה של המרכזייה לצרכי העסק שלכם יהא זה אשר יהא. קיימות היום חברות אשר מציעות שירותיי ייעוץ בבחירת מרכזיות טלפונים, שירות זה ניתן לקבל גם מן החברות המשווקות את המרכזיות הללו. המאמר שלפניכם נועד על מנת להדריך אתכם כיצד להתאים את מערכת הטלפוניה, כך שהיא תשרת ותמקסם את הפעילות של החברה בצורה הטובה.

להגדיר את פרופיל החברה עם ראייה עתידית נכונה
השלב הראשוני של התאמת מרכזיות טלפונים הוא ללא כל ספק להגדיר קודם כל את הפרופיל העסקי של החברה תוך כדי חשיבה על התפתחויות עתידיות אשר אתם צופים בהמשך הדרך. בשלב זה כדאי לנסות לענות על השאלות השונות כגון;  כמה עובדים יש בחברה ומה הוא סוג הפעילות שלה, כמה משרדים יש לחברה, האם קיימים משתמשים שנמצאים בחו"ל ומהו היקף ההוצאות של העסק.


הגדרת פרופיל השיחות ובדיקת המערכת ורוחב הפס
במסגרת הגדרת פרופיל השיחות לשם הבחירה מבין מרכזיות טלפונים הקיימות, יש לבנות תמהיל שיחות, לנסות להגדיר את כמות השיחות הבינלאומיות המקומיות והסלולאריות ולהבין כמה שיחות מבוצעות בחודש ומה משך הממוצע של כל שיחה. בנוסף, מומלץ גם לקחת בחשבון את הצורך בשיחות ועידה. לאחר שהגדרתם כל זה, יש לבחון את מערכת הטלפוניה הקיימת ולענות על השאלות כמו כמה שלוחות קיימות, מהו סוג המערכת ומה השינוי שדרוש.
רשימת דרישות והגדרת תקציב של העסק
רשימת דרישות נועדה על מנת לנסות לזהות את הצרכים העתידיים. בשלב זה יש לענות על השאלות כמו; כמה תרצו להשקיע בתשתית החדשה, מהו התשלום החודשי שתהיו מוכנים להוציא, האם מערכת הטלפון החדשה צריכה להתממשק עם אימייל או עם מערכת שליחת הודעות סמס, האם יידרש בעתיד קול סנטר, מהם התפריטים הקוליים הדרושים לחברה ומהו צפי הגידול של פעילות החברה.

רכישת קרקע חקלאית



רכישת קרקע חקלאית – לא לפני יישום טיפי הרכישה הבאים
אין כל צל של ספק, כי, מבין כל אפיקי ההשקעה הקיימים, הרי שאפיק ההשקעה של רכישת קרקע חקלאית הוא לא רק הממשי והמוחשי ביותר אשר קיים כיום במדינת ישראל, אלא גם הבטוח ביותר מפני 'אובדן' ההשקעה לצורך העניין. יחד עם זאת, היות וב'זירת' הקרקעות החקלאיות פועלים לא מעט גורמים ומשווקות אין ספור של קרקעות חקלאיות, הרי שמן הסתם אין לבצע רכישת קרקע חקלאית לפני יישום טיפי הרכישה הבאים.

רכישת קרקע חקלאית – לא לפני בדיקת ייעוד הקרקע
כאמור, ב'זירת' הקרקעות החקלאיות משווקות אינספור קרקעות חקלאיות – כאשר הדגש הוא על חקלאיות ולא למגורים, לפחות לא בשלב ההפשרה הראשון של הקרקעות. במילים אחרות, בעת תחילת תהליך של רכישת קרקע חקלאית, יש לבדוק היטב ומראש את ייעוד הקרקע כפי שהוא בא לידי ביטוי במרכז הקרקע של מנהל מקרקעי ישראל. בנוסף, במידה וקרקע מסוימת מוגדרת כקרקע חקלאית אשר מיועדת להקמת שמורת טבע, הרי וקרקע זו הינה גרועה ביותר להשקעה שכן היא לעולם לא 'תופשר' למגורים.


רכישת קרקע חקלאית – רק במידה והיא כבר בבעלות פרטית
היות וקיימים שני סוגים של קרקעות חקלאיות, הראשון הינו של קרקעות בבעלות פרטית והשני הינו של קרקעות בבעלות מנהל מקרקעי ישראל – בעת תהליך של רכישת קרקע חקלאית, יש לרכוש אותה רק במידה והיא כבר בבעלות פרטית, וזאת שכן מנהל מקרקעי ישראל רשאי לשנות את ייעוד הקרקע בכל רגע נתון, ובכך 'להשיב' אליו את הקרקע. לעומת זאת, רכישת קרקע חקלאית בבעלות פרטית הינה רכישה של קרקע פרטית אשר ייעודה כבר שונה.

רכישת קרקע חקלאית – רק מאת גורמים אמינים ורלוונטיים
במסגרת הקטגוריה של רכישת קרקע חקלאית פועלים עשרות ואפילו מאות גורמים, וביניהם חברות, אנשי נדל"ן, קבוצות רכישה ועוד, אשר פועלים כל העת למכירה של קרקעות חקלאיות למטרות השקעה, מגורים ועוד. לכן, היות ורוב המסמכים, הסעיפים והחוקים בתחום זה הינם 'זרים' מוחלטים לאדם ה'ממוצע', יש לבצע תהליך של רכישת קרקע חקלאית רק מאת גורמים אמינים ורלוונטיים.

שירות לאומי תורני



מה זה שירות לאומי תורני?

אחת הדרכים להמיר שירות צבאי מסיבה דתית היא שירות לאומי תורני. את המסגרות של שירות לאומי תורני מספקות עמותות התנדבות אשר דואגות לאפשר לבנות הדתיות לתרום למדינה, תרומה אשר גם המתנדבת תפיק ממנה לא מעט. כל המסגרות של שירות לאומי תורני מבטיחות למתנדבות סביבה של כבוד הדדי תוך שמירה על חוקי ההלכה ועל שמירת המצוות. ישנן מסגרות אשר מציעות ליווי מקיף בכל התקופה של שירות לאומי תורני. קיימות גם מסגרות של שירות לאומי תורני, אשר מאפשרות גם מגורים משותפים עם בנות דתיות.

רכזות דתיות שמלוות את המתנדבות במסגרת שירות לאומי תורני

על מנת לדאוג לצרכיה של כל מתנדבת, במסגרות התנדבות אשר מציעות שירות לאומי תורני ממנים יועצות התנדבות דתיות אשר מכירות את הצרכים הייחודיות של הבנות הדתיות. יחס אישי והקשבה יאפיינו את תהליך ההתנדבות, כך שכל מתנדבת תרגיש שבאמת דואגים לצרכיה הייחודיים. על מנת להסביר למעוניינות להתנדב מה הוא תהליך ההתנדבות אשר מצפה להן, עמותות מארגנות ימי חשיפה במהלכם יועצות הכוונה ורכזות התנדבות מגיעות לבתי הספר הדתיים לבנות, על מנת להכיר להן את עולם ההתנדבות בצורה טובה.


על פעילויות העשרה ועל מסגרות התנדבות בתחום חינוך
מלבד השירות, בנות המתנדבות במסגרת שירות לאומי דתי יכולות גם להשתתף בימי העשרה, בהשתלמויות מקצועיות ובימי עיון בנושאים דתיים. התנדבות באחד מתחומי החינוך כמו חינוך מיוחד, חינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי, במסגרות חינוך של נוער במצוקה ובמרכזי הקליטה, יאפשרו למתנדבת לרכוש כלים מקצועיים להמשך עיסוק בתחום החינוך.

הסביבה הנשית, היחס, התמיכה והרצון להתאים לכישורייך

יתרון ענק של שירות לאומי תורני מתבטא בשילוב בין הסביבה הנשית, הסיפוק אשר ניתן להפיק מכל פעילות, והנכונות להתאים את מסגרת ההתנדבות בצורה המושלמת ביותר. בעת מילוי הבקשה כל מתנדבת תתבקש לציין באופן טבעי את תחומי העניין, את מקום מגוריה ואת השאיפות שלה לגבי שירות לאומי תורני כזה או אחר. על פי פרמטרים אלו, עמותה תפנה אותה אל שירותי לאומי תורני אשר מתאים ביותר עבורה באופן טבעי.